Udruzenje  profesora  filozofije - Crna Gora
Association of philosophy teachers - Montenegro

Montenegrinassociationofphilosophyteacherswebs.com

Click here to edit subtitle

Izvjestaj sa XXIV Medjunarodne filozofske olimpijade, Gent, Belgija

Posted by [email protected] on May 26, 2016 at 6:45 AM

Ovogodišnje svjetsko takmičenje u pisanju filozofskog eseja (IPO) održano je u belgijskom univerzitetskom gradu Gentu, od 12.-15. maja. Crnu Goru predstavljali su: profesorica Jasminka Milošević, vođa delegacije i član Internacionalnog komiteta i žirija IPO, profesorica Anita Milinović, član žirija IPO, Ksenija Koska, učenica Gimnazije „Slobodan Škerović“, Podgorica, i Saša Lekić, učenik Gimnazije „Niko Rolović“, Bar.

Pored samog takmičenja, učenici i profesori prisustvovali su nizu predavanja i radionica na temu „Rat i mir“. Organizatori su priredili i svečani koncert i izlet u obližnji grad Iper, gdje su učesnici imali priliku da otkriju do koje su mjere uvjerljiva predavanja o apsurdnosti rata kojima su prije toga prisustvovali.

Na sastanku Internacionalnog komiteta održanom 12. maja, Crnoj Gori je i zvanično dodijeljena organizacija XXVI Međunarodne filozofske olimpijade 2018. godine u Baru.

Podgorica, 17.05.2016.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In